Nemzetközi szinten jegyzett triatlonos, ironman specialista.

Hétszeres ironman magyar bajnok, az Arizona Ironman és az olaszországi ElbaMan győztese.

Kilencszeres ironman bajnok.

Következő verseny:
IRONMAN MAR DEL PLATA, Argentina
03
2017.12


Blogrss

Pár gondolat arról, amire egy WTC-s versenyen figyelni kell

2014.08.21.

A rajtszámfelvételt a verseny előtt 2 nappal (csütörtökön) nyitják meg. Itt a legfontosabb a versenyengedély és egy fényképes igazolvány. A megkapott nevezési szatyorban lesz rajtszám, öntapadós rajtszámok, különböző színű szatyrok, úszósapka, chip és reklámtermékek.
A megnyitó és a tésztaparti is általában 2 nappal a verseny előtt van.


A verseny technikai tájékoztatója pedig közvetlenül a verseny előtti napon szokott lenni.

 

 

Az utolsó napok már teljes mértékben csak a készülődésről szólnak.

 

A nevezési csomagban megkapott színes szatyrokra rá kell ragasztani az öntapadós rajtszámokat és ezekbe a szatyrokba kell berakni a felszerelést. Általában van egy zsák, amibe a verseny reggelén feleslegessé vált felszerelésedet tudod belerakni, és leadni a rajtnál. Van egy futós és egy kerékpáros zsák is, amikbe azokat a felszereléseket kell belerakni amire szükség lesz, úgy, mint Nagyatádon. Ezeket a zsákokat a kerékpáros depóban állványra akasztva, vagy csak simán a földön felsorakoztatják (szoktak segíteni, de általában neked kell megkeresned a csomagod, így ha teszel rá valami megkülönböztető jelzést, az nem árt, például egy feltűnő színű szalagot).

Szokott még lenni egy szatyor amibe a kerékpárra, és egy, amibe a futásra adhatsz le egyéni frissítőt, fontos, hogy ennek a felvételi helye pontosan ki van tűzve a pályán, és csak egy alkalommal veheted fel akkor is, ha esetleg többször haladtok ott el. Ezeket a frissítős zsákokat a verseny reggelén az arra kijelölt helyen kell leadni.

 

 

A kerékpárokat a verseny előtti délután folyamán be kell rakni a depóba (sokszor azt is meghatározzák, hogy mettől meddig), és ekkor kell leadnod a kerékpáros és futó zsákot is, amiket - amennyiben a szabályzat engedi - reggel még le tudsz ellenőrizni.

 

A verseny reggelén figyelni kell, hogy pontosan mikor rajtolsz (először profi férfi, majd profi nő, és ezt követően az amatőrök, de még itt is lehetnek különböző rajtok korosztályok szerint).

 

Arra is figyelni kell, hogy a szabályoknak megfelelő neoprénben vagy úszómezben ússz, és vannak megkötések a kompressziós szárak, zoknik használatát illetően is (esetleg úszáson nem is viselheted). Az úszásnál nem lehet sokat hibázni, a lényeg, hogy a kijelölt pályán haladj.

 

 

A kerékpározást csak a felfestett vonalnál kezdheted meg, figyelni kell a bolyozási szabályokra, a sávodat nem hagyhatod el, sokszor a felezővonalat sem lépheted át, a rajtszámodnak jól láthatónak kell lennie, nem dobhatsz el semmit, csak a frissítő állomásoknál kijelölt szakaszon (ha a kulacsod kiesik, az is büntetéssel jár, ha látja egy versenybíró). Nem fogadhatsz el külső segítséget defekt vagy más technikai probléma esetén sem, csak a hivatalos szervízemberek nyújthatnak támogatást, amennyiben vannak a pályán. Egyéni frissítőt sem adhat fel senki, csak az általad leadott szatyrot tudod a kijelölt helyen felvenni.

A kerékpározást a felfestett vonalnál fejezed be, felveszed a futózsákodat, és amennyiben ez a szatyros rendszer van a versenyen, be kell menned az öltözősátorba és ott átöltözni a futáshoz. Amelyik felszerelésed már nem kell, vissza kell raknod a zsákba (sokszor segítenek, de a nagy létszám miatt neked kell figyelned, hogy minden visszakerüljön a zsákba, amit nem használsz).

 

A futás során fontos, hogy a szabályok szerint nem hallgathatsz zenét, nem kísérhet senki, nem adhat fel frissítőt, a rajtszámot jól láthatóan kell viselni, csak a frissítő állomásokon felállított illemhelyeken végezheted el dolgaidat. Ezek nagyon egyszerű szabályok, de a be nem tartásuk minden esetben kizárással jár.

A célbaérkezés után a versenyzők általában egy elkerített célzónában frissíthetnek, pihenhetnek és azt elhagyva tudnak találkozni szeretteikkel, barátaikkal. A kerékpárokat és a depóban lévő zsákokat csak a megszabott időben lehet kihozni, általában miután már minden versenyző a futópályán van.

A féltávú versenyeken minden ceremónia és záróünnepség a verseny délutánján és estéjén van.

 

Ezek a tudnivalók a teljesség igénye nélkül a WTC által rendezett versenyekre vonatkoznak, de a 70.3-as versenyek egy részén hagyományos módon a kerékpárodnál kell elhelyezned a felszerelésed, ami egy kicsit egyszerűbbé teszi a készülődést.


Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:


Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:


Facebook

SZPONZOROK
PARTNEREKMÉDIA PARTNEREKAz oldal látogatottsága:


weboldal tervezés: IRQ
ELÉRHETŐSÉG
Név: Major József
E-mail cím:
Blog oldal címe: majorjozsef.blogspot.com
MENÜ